Ontwikkeling

Groeiambitie

Om invulling te geven aan de groeiambitie van de Dutch Tech Campus wordt er geïnvesteerd in de gebouwen, de herinrichting van het binnenterrein en de ontwikkeling van nieuwe hoogwaardige bedrijfsruimtes. Deze bouwkundige ontwikkelingsplannen vinden plaats in een aantal fases:

Fases van het ontwikkeltraject

Fase A: Duurzame toekomst bestaande gebouwen en omgeving

  1. Voor Siemens Mobility en Yunex Traffic is circa 6.000 m² kantoorruimte gerenoveerd en verduurzaamd naar energielabel A+. De installatietechniek is met Siemens componenten vrijwel geheel vernieuwd en het gebouw is voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. Opgeleverd in september 2021.
  2. Herinrichting van het binnenterrein tot een verbindende groene binnentuin.
  3. Verdere renovatie van de bestaande gebouwen volgt.

Fase B: Toevoegen van nieuwbouw voor Topcon

Voor Topcon Europe Positioning is een speciaal ontworpen uiterst duurzaam, gasloos nieuwbouw pand ontwikkeld van circa 4.900 m². Opgeleverd in november 2021. Met deze ontwikkeling  heeft Topcon de bedrijfsvoering naar een hoger niveau gebracht en haar bedrijfsprocessen significant efficiënter kunnen laten verlopen. Daarnaast is met deze nieuwbouw ook rekening gehouden met de groei van Topcon en ruimte beschikbaar voor de toekomst.

 

Fase C: Toevoegen van nieuwbouw voor Lamboo Medical & Siemens

Voor Lamboo Medical (circa 15.500 m²) en Siemens (circa 5.500 m²) wordt in totaal circa 21.000 m² nieuwbouw toegevoegd aan de Dutch Tech Campus. De nieuwbouw bedrijfsruimte zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 worden opgeleverd.

Dutch Tech Campus maakt met het ontwikkeltraject een exponentiele groei door van 42.412 m² naar circa 70.000 m² vastgoed verdeeld over 11 gebouwen.

Van Siemensterrein naar Dutch Tech Campus

In 2015 startte PingProperties met de herpositionering van het voormalig Siemensterrein naar een levendige campus. De naam, het beeldmerk en de signing van de Dutch Tech Campus werden gelanceerd, de faciliteiten op locatie werden uitgebreid met een centrale receptie, vergaderzalen, een brasserie met borrelgelegenheid, betere groenvoorzieningen, extra parkeergelegenheid, etc.. Huurders passend bij het DTC-concept verbonden zich met de campus en ook ruim 800 ICT-studenten sloten zich aan.

 

Inmiddels heeft de Dutch Tech Campus zich ontwikkeld tot een kwalitatieve, duurzame en volwassen campus. Door het creëren van een inspirerende werkomgeving met gedeelde faciliteiten en onderlinge synergetische effecten is de campus een aantrekkelijke community geworden voor nationale en internationale IT-bedrijven op het gebied van e-health & care, ICT en mobiliteit. Het is de thuisbasis voor gerenommeerde technologie bedrijven als Siemens, Yunex Traffic, Topcon Europe Postioning, Reconext, Lamboo Medical, Atos Medical, CAE en WS Audiology.

Laatste nieuws

PingProperties herontwikkelt binnentuin op Dutch Tech Campus naar klimaatadaptieve ontmoetingsplaats

PingProperties is gestart met fase D van de herontwikkelingsplannen op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer. In deze fase wordt het plan uitgevoerd om de binnentuin volledig te herontwikkelen tot een natuurlijke, duurzame en veilige tuin waar een evenwichtige symbiose bestaat tussen mensen en natuur. Het zal een plek worden waar mensen tot rust kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten. Tegelijkertijd ondersteunt de tuin ook de biodiversiteit in de ruimere omgeving.

Lees verder »

PingProperties sluit langjarige huurovereenkomsten met 2 nieuwe bedrijven voor de Dutch Tech Campus in Zoetermeer

PingProperties voegt twee nieuwe huurders, gerelateerd aan smart mobility, ICT en e-health & care business, toe aan haar Dutch Tech Campus in Zoetermeer. Onlangs sloten Addverb Technologies en FieldworK een langjarige huurovereenkomst voor de campus. Door het aantrekken van deze huurders is het multi-tenant gebouw gelegen aan de Werner von Siemenstraat 13 weer volledig verhuurd.

Lees verder »