Community

Bedrijven op Dutch Tech Campus

Van oudsher was het terrein een 100% Siemens-campus. Inmiddels zijn diverse andere succesvolle en gerenommeerde bedrijven op het gebied van e-health & care, ICT en mobiliteit op de campus gevestigd. Door toevoeging van deze nieuwe bedrijven en het creëren van een inspirerende werkomgeving met gedeelde faciliteiten en onderlinge synergetische effecten, is de campus een aantrekkelijke plek geworden voor bedrijven om kennis te delen en samen te werken. De krachtige samenwerking tussen de aanwezige bedrijven en (onderwijsinstellingen) legt de verbinding tussen uitvinding en toepassing. 

 

Dutch Tech Campus

Triple Helix

De kracht van de Triple Helix ligt in de samenwerking van de gemeente Zoetermeer, onderwijs en het bedrijfsleven die samen aan de ICT-innovaties van morgen werken.

 

De komende jaren zal Dutch Innovation Park, waar Dutch Tech Campus onderdeel van uitmaakt, ontwikkeld worden tot een dynamische en inspirerende omgeving waar wonen, werken en onderwijs verenigd worden. De Triple Helix ontwikkelt samen met DTC en de onderwijsinstellingen een gezamenlijke visie en draagt zorg voor realisatie daarvan met als doel krachten te bundelen, innovatie te boosten en de zichtbaarheid en bekendheid van het gebied te vergroten.

 
Dutch Tech Campus

Dutch Innovation Park

Dutch Tech Campus is gevestigd in het Dutch Innovation Park. Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 800 IT-studenten van De Haagse Hogeschool en mbo Rijnland kennis en werken er samen. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen! 

 

Naast Dutch Tech Campus is ook Dutch Innovation Factory onderdeel van het Park.

Dutch Tech Campus
Dutch Tech Campus

Dutch Innovation Factory

De Dutch Innovation Factory is de ‘innovatiefabriek’ van Zoetermeer en omgeving en gevestigd in een oude margarinefabriek. Onder één dak vindt je hier drie ICT opleidingen (Information Security Management, Software Engineering, Business & Data Management en Innovative Development) van de Haagse Hogeschool, derdejaars IT studenten van mboRijnland, Innovation Labs en een aantal start-ups die bijdragen aan de samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Het moderne gebouw bruist van de energie doordat er ruim 300 IT-professionals en 800 studenten werken en studeren. 

Op dit moment vind je een Artificial Intelligence lab, MKB Digitaliserings werkplaats, IoT-lab, Software werkplaats en twee Innovatieruimtes.